lauantai 13. huhtikuuta 2013

Oblivion

Ohjaus: Joseph Kosinski
Pääosissa: Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Morgan Freeman
(2013)

Jack Harper (Tom Cruise) on yhdessä työparinsa ja kumppaninsa Victorian (Andrea Riseborough) kanssa jäänyt puhdistamaan Maapalloa viimeisistä vihamielisistä voimista ihmiskunnan siirryttyä Titanille selviydyttyään täpärästi valloitusyrityksestä. Jackia vaivaa toistuvat unet salaperäisestä naisesta (Olga Kurylenko) ja kun tämä löytyy maahan syöksyneen avaruusaluksen jäännöksistä unitilassa, joutuu Jackin rutiininomainen elämä pois raiteiltaan.

Pääosassa olevasta megatähti Cruisesta huolimatta, mielenkiintoni heräsi tätä elokuvaa kohtaan trailerin nähtyäni ja täytyy sanoa nyt myös elokuvan nähneenä, että trailerissa oli minusta onnistuttu poikkeuksellisen hyvin olemaan kertomatta koko elokuvan juonta jo ennakkoon. Tosin myös spoilaavampia versioita trailerista näyttää olevan kuin tuo minun näkemäni.

Morgan Freemanin hahmosta trailerissa tuli minulla jotenkin Matrix-vibat enkä siinä mielessä täysin väärässä ollut, että parin viime vuosikymmenen tunnettujen scifi-elokuvien juonten palasista oli tämän Oblivionin tarina aikalailla koostettu. En nyt lähde sen enempää spoilaamaan juonta kun tätä elokuvantekijätkin toivoneet. Kovin yllättäväni en juonenkäänteitä kuitenkaan itse pitänyt, mutta ei se tässä elokuvassa haitannut kun odotuksetkaan ei olleet sellaiset, että tässä nyt omaperäisellä juonella loistettaisiin.

Cruise vetää täysin rutiinilla roolinsa onnistuen kuitenkin olemaan ihan uskottava. Andrea Riseborough oli minulle uusi tuttavuus eikä ollenkaan epämiellyttävä sellainen. Tietenkin se jaksaa aina kohottaa kulmia kuinka 5-kymppinen miestähti paritetaan 20 vuotta nuoremman naisen kanssa sillä samaa ikäluokkaa edustaa myös elokuvan toinen naistähti Olga Kurylenko. Kurylenko ei oikein muuta osaa olla kuin hädissään olevan näköinen kaunotar, joten onneksi hän ei ole ihan koko elokuvaa mukana.

Komea toteutus on se kuitenkin mikä elokuvasta pitää erityisesti mainita. Maisemakuvaus on upeaa ja tulevaisuuden härpäkkeet sulavaa uutta teknologiaa. Elokuvaan on tehnyt musiikin ranskalainen elektronisen musiikin yhtye M83. En ollut aiemmin tästä yhtyeestä kuullut, mutta nyt jäi kyllä nimi mieleen, sen verran hienoa kuunneltavaa oli musiikki. Nyt on melkein replaylla soinut elokuvan tunnuskappale Oblivion, joka täytyy laittaa vielä tähänkin kuunneltavaksi.
Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti