torstai 9. toukokuuta 2013

Sound of My Voice

Ohjaus: Zal Batmanglij
Pääosissa: Christopher Denham, Nicole Vicius, Brit Marling
(2011)

Peter (Christopher Denham) ja Lorna (Nicole Vicius) valmistelevat dokumenttielokuvaa oudosta kultista, joka keskittyy Maggien (Brit Marling) ympärille. Maggie väittää tulevansa tulevaisuudesta ja kokoaa seuraajansa istuntoihin tuntemattomassa paikassa sijaitsevaan kellariin, johon tullessa pitää käydä puhdistautumisrituaalien läpi, koska Maggie on allerginen kaikille ulkomaailman saasteille. Tapaamisten myötä alkaa pariskunnan kumpikin osapuoli kyseenalaistaa vuorotellen omaa uskoaan siitä, että Maggie olisikin pelkkä huijari, mutta ovatko he silti valmiita toteuttamaan teon, jota Maggie vaatii uskollisuuden osoitukseksi?

Tämäpäs oli kiinnostava pienen budjetin elokuva. Monesti olen joutunut pettymään paljon kehuttuihin indie-elokuviin, mutta tämä teki ilahduttavan poikkeuksen. Kiitos siis Elokuvatirkistelijälle, jonka blogista tämän bongasin.

Pidän elokuvien katsomisesta yksin nimenomaan siksi, ettei silloin tarvitse heti elokuvan jälkeen alkaa keskustella siitä kenenkään kanssa vaan voi vähän makustella itsekseen kokemusta. Tämä elokuva teki kuitenkin poikkeuksen siinä mielessä, että olisin kovin mielelläni heti elokuvan jälkeen alkanut pohtimaan jonkun muun kanssa sitä mitä kaikkea tapahtui ja miten sen voi tulkita. Nyt joutui tyytymään IMDb:n keskustelupalstan lukemiseen, jossa teorioita sitten löytykin joka lähtöön.

Melko taidokkaasti elokuvaan oli saatu sisällytettyä vihjeitä, jotka voi tulkita monella tavalla ja koska mitään ei tarjota täysin pureskeltuna katsojalle niin mielikuvitusta (tai päättelykykyä) voi käyttää itse. Elokuvantekijät olivat suunnitelleet tästä trilogian ensimmäistä osaa, mutta ilmeisesti suunnitelma ei ole toteutumassa, harmi vain.

Linkit:1 kommentti:

  1. Minä taisin katsoa tämän leffan viime vuoden lopulla. Tykkäsin kyllä jollain tasolla; ei mikään huippu, mutta kiinnostava, ajatuksia herättävä.

    VastaaPoista