sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Broken City

Ohjaus: Allen Hughes
Pääosissa: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones
(2013)

Billy Taggart (Mark Wahlberg) on entinen NYPD:n poliisi, joka koittaa ansaita elantonsa yksityisetsivänä. Vaaleihin valmistautuva istuva pormestari (Russell Crowe) ottaa yhteyttää Taggartiin palkatakseen hänet seuraamaan vaimoaan (Catherine Zeta-Jones) jolla epäilee olevan avioliiton ulkopuolisen suhteen. Rahapulassa painivalle Taggartille rahakas työ on kuin onnenpotku, mutta pian hän saa huomata ettei kaikki ehkä ole sitä miltä se aluksi näytti.

Olipas virkistävää nähdä vaihteeksi elokuva, josta ei tiennyt juuri mitään ennakkoon. Elokuvan alkupuoli jaksoikin jotakuinkin kiinnostaa odotellessa sitä käännettä minkä tiesi vielä tulevan, mutta kun asioiden laita paljastettiin niin tuli vain vähän pettynyt olo - jahas, vai tämmöttinen tarina taas - ja elokuva menetti mielenkiintonsa suunnilleen siihen paikkaan.

Jotain film noir -henkeä tässä oli kai haettu. Ainakin Catherine Zeta-Jonesin kohtalokkaassa naisessa oli kovasti sitä yritystä, mutta ei, ei oikein onnistunut kun muuten tummaa tunnelmaa sai hakemalla hakea En oikein ole koskaan huomannutkaan miten yksi-ilmeinen Mark Wahlberg on, tai ehkä hän vain sattui tämän elokuvan läpi kävelemään kulmat kurtussa ottamatta muuta ilmettä kasvoilleen. Russell Crowe teki taasen rutiinisuorituksen, tosin en tiedä onko vika vain minun korvissani, vai kuuluiko tosiaan hänen aussi/kiwi-aksenttinsa vähän läpi roolissa johon se ei ollenkaan kuulunut?

Jotain positiivista mainitakseni, aika hienoja maisemakuvia New York Citystä oli elokuvaan saatu sisällettyä. Muuten elokuva tuntui kyllä oudon vähän newyorkilaiselta sellaiseksi elokuvaksi, jonka tapahtumapaikka tehtiin katsojalle niin selväksi.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti