maanantai 27. toukokuuta 2013

Seeking a Friend for the End of the World

Ohjaus: Lorene Scafaria
Pääosissa: Steve Carrell, Keira Knightley
(2012)

Dodge (Steve Carrell) on keski-ikäinen vakuutusmyyjä, joka viettää arkista elämää kun maapalloa alkaa lähestyä uhkaava asteroidi. Pelastusyritykset epäonnistuvat ja ihmiskunta jää odottamaan kolmen viikon kuluttua koittavaa maailmanloppua. Dodge päätyy lähtemään tien päälle naapurista löytyneen Pennyn (Keira Knightley) kanssa. Kummankin tavoitteena on päästä rakkaimpiensa luo vielä kerran ennen kuin maailma kohtaa loppunsa.

Todella odottamaton pari oli onnistuttu tämän elokuvan pääosiin löytämään enkä ole ihan varma toimiko se ihan joka hetki, mutta ihan sympaattinen elokuva oli kuitenkin kyseessä. Vaikka maailmanloppua on paljon käsitelty niin aihetta on harvemmin nähty tälläisessä romanttisessa komediallisessa draamassa.

Elokuva on rakenteeltaan aika tyypillinen roadtrip. Matkustetaan paikasta toiseen ja matkan varrella tielle osuu kaikenlaisia kohtaamisia. Samalla päähenkilöiden välit syvenevät. Elokuvan loputtua minulle jäi sellainen tunne, että enemmänkin näistä aineksista olisi voinut saada ja nyt jäi tarinasta "se jokin" puuttumaan.

Keira Knightley on inhokkinäyttelijöitäni ja jos olisin etukäteen huomannut hänen olevan tässä elokuvassa niin se olisi voinut jäädä katsomatta. Ihan mukavan roolin kuitenkin Keira teki tässä teki, eikä hänen maneerinsa olleet ihan pahimmillaan. Vaikka Steve Carrell on kovin yksi-ilmeinen, niin symppis hän on silti ja mukavaa seurattavaa "värittömän miehen" stereotyyppinä.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti