lauantai 25. toukokuuta 2013

Hunter Prey

Ohjaus: Sandy Collora
Pääosissa: Clark Bartram, Damion Pointier, Isaac C. Singleton Jr.
(2010)

Avaruusalus haaksirikkoutuu aavikkoplaneetan pinnalle ja kuljettuna ollut vanki (Clark Bartram) pääsee pakenemaan. Putoamisesta selviytyneet sotilaat lähtevät jäljittämään vankia ohjeinaan ottaa vanki kiinni elossa. Apujoukot ovat saapumassa vasta kolmen vuorokauden kuluttua ja siihen asti sotilaat, etunenässään Centauri 7 (Damion Pointier) ja Komentaja Karza (Isaac C. Singleton Jr.), ovat omillaan karun planeetan pinnalla. Kuka selviää ankarissa olosuhteissa ja mitä oikeastaan on koko vankikuljetuksen taustalla?

Olipas retrohenkinen pienen budjetin scifi-pätkä. Aluksi tuli mieleen vakavampihenkinen Tähtien sota, ja sitten tarinan edistyessä Star Trek TOS (The Original Series), johon tämä ehkä paremmin vertautuukin. Kun ollaan autiomaassa niin selviää edullisesti kun ei tarvitse satsata lavastukseen sen kummemmin. Harvat erikoistehosteet olivat aika kökköjä ja niissä budjetin pienuus näkyi, mutta puvustus ja maskeeraus oli ihan asiallista, toki melko perinteisellä linjalla liikuttiin.

Tarinaan oli koitettu ladata jotain yllättäviä kohtia, jotka eivät tosin itseäni päässeet kovinkaan yllättämään. Olisin pitänyt elokuvasta huomattavasti enemmän mikäli olisi oltu poikettu enemmän siltä tutulta polulta, mitä elokuvan alkupuoli sai minut jo vähän toivomaan.

Vaikka vanhanaikainen meininki oli tässä elokuvassa se juju, niin minulle se oli myös asia, mikä eniten ärsytti. Musiikki oli suorastaan naurettavaa. Myöskään rodullinen tyyppiroolitus ei erityisesti miellyttänyt.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti