keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Love

Ohjaus: William Eubank
Pääosissa: Gunner Wright
(2011)

Kapteeni Lee Miller (Gunner Wright) on pitkästä aikaa ensimmäinen asukas kansainvälisellä avoruusasemalla. Eräänä päivänä yhteys maahan katkeaa. Miller jatkaa elämäänsä asemalla, mutta yksinäinen elämä ilman ihmiskontakteja ei ole aivan helppoa.

Tämän pienebudjetin lyhyt elokuva (84min) alkaa mielenkiintoaherättävästi. Näkymä avaruudesta maahan vaihtuu kuviin Yhdysvaltain sisällissodan taahtumista. Tämä on varmaan yksi onnistuneimpia elokuvan aloituksia mitä olen nähnyt, se sai todella odottamaan tulevaa ja ihmettelemään, että mistä tässä on kyse.

Valitettavasti kuitenkaan elokuva ei oikein pystynyt vastaamaan alun luomiin odotuksiin. Keskivaiheilla elokuva oikein junnasi paikoillaan kun mitään ei kertakaikkiaan tapahtunut. Koska tiesin jo ennakkoon elokuvan olevat lyhyt niin päätin olla katsomatta kelloa, ajatellen, että ei tämä enää kovin kauaa voi kestää.

Avaruusseikkailu 2001:n vaikutus näkyi selvästi, liiankin selvästi. Jotkin osat elokuvasta olivat melkeinpä suoraa kopiota tuosta klassikosta. Ilmeisesti Angels & Airwaves -yhtye, jonka tuottama elokuva on, oli halunnut levynsä kylkeen taiteellisen scifi-elokuvan, mutta olisi siihen nyt vähän suuremman ripauksen omaperäisyyttä lisätä.

Gunner Wright selviää ensimmäisestä elokuvaroolistaan ihan kunnialla. Hänen hidas ja vähäeleinen reagointinsa tapahtumiin oli oikein uskottavan tuntuista.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti