tiistai 27. elokuuta 2013

Paranoia

Ohjaus: Robert Luketic
Pääosissa: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Amber Heard, Harrison Ford
(2013)

Adam Cassidy (Hemsworth) joutuu irtisanotuksi työstään mobiiliteknologiayrityksessä, mutta eipä aikaakaan kun yrityksen pomo (Oldman) ottaa häneen yhteyttä selvitelläkseen kalavelkoja vanhan yhteistyökumppaninsa (Ford) kanssa.

Tälläinen ajanhukka tuli katsastettua. Melko tylyjä arvioita olin nähnyt elokuvasta, mutta uhmasin niitä ja menin katsomaan elokuvan silti kun se aihepiiriltään liippaa läheltä omaakin työsarkaa ja halusin nähdä kuinka kaukana todellisuudesta Hollywoodissa tällä kertaa oltaisiin.

Siellähän sitä oltiin siinä fiktiivisessä maailmassa, jossa tietoteknisiä turvalukkoja valmistamilla on ykkösprioriteettina mahdollisimman viileän käyttöliittymän teko ja yrityssalaisuuksien varastaminen käy jokaiselta näppärästi muistitikulle kopioiden kun salasanakin oli siinä lapulla jätetty viereen.

Ihmeen nimekäs näyttelijäkaarti oli tähän elokuvaan onnisttuttu haalimaan kun sivuosissakin pyöri sellaisia semikuuluisia näyttelijöitä kuin Embeth Davis (jonka kiristettyä naamaa oli muuten todella tuskallista katsoa), Julian McMahon ja Josh Holloway sekä männävuosikymmenten Spielberg-leffojen tähti Richard Dreyfuss.

Niin heikko käsikirjoitus oli elokuvassa, että eipä sitä varmaan kukaan näyttelijä olisi pelastanut, mutta ei tässä kovin ollut yritystäkään. Jotenkin tuli olo, että tässä ei nyt ehkä ihan tavoitettu sitä visiota mikä oli jollain ollut mielessä kun oli elokuvan pistänyt alulle.

Hyvistä asioista pitää mainita kuvaus ja sen verran monta kertaa tulin siihen kiinnittäneeksi huomiota, että leffan jälkeen piti kaivaa esi kuvauksesta vastanneen taustatiedot. Olin ajatellut, että kyseessä voisi ehkä olla joku nuori näytönhaluinen kaveri, mutta eipä ollutkaan vaan David Tattersall, joka on ollut kuvaajana mm. uudemmassa Tähtien sota -trilogiassa.


Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti