sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Identity Thief

Ohjaus: Seth Gordon
Pääosissa: Jason Bateman, Melissa McCarthy
(2013)

Tavallinen valkokaulustyöläinen Sandy Pattersonin (Jason Bateman) elämä saa ikävän käänteen kun ilmenee, että hänen identiteettinsä on varastettu ja varas tuhlannut hänen omaisuutensa sekä saattanut hänet muihin hankaluuksiin. Vakuuttaakseen hänet juuri parempaan tehtävään palkanneen työnantajansa omasta puhtoisuudestaan, Sandy lähtee jäljittämään varasta toiselle puolelle maata ja pian löytyy Diana (Melissa McCarthy), jota myös muut tahot koittavat saada käsiinsä. 

Tämän elokuvan trailerin kun näin niin ajattelin, että tuota nyt ei ainakaan tarvitse katsoa. Toisin kävi, kun mieli halusi katsoa jotain harmitonta tusinakomediaa, joka kuitenkin olisi jotain muuta kuin pierukakkahuumoriosastoa.

Elokuva taisi perustua suunnilleen yhteen ideaan. Siihen, että McCarthy pystyy estoitta olemaan "ruma" ja rahvaanomainen ja hänet vastaansa saaneella Jason Batemanilla taas ei pokerinaama petä, tapahtui sitten mitä. Kovin pitkälle ei tällä tietenkään päästä, varsinkaan kun mitään kovin hauskoja kohtauksia ei ollut elokuvan käsikirjoitukseen saatu kirjoitettua. Ilmeisesti käsikirjottaja ei ollut myöskään osannut päättää kummat mahdollisista takaa-ajajista olisivat paremmat, joten otti mukaan molemmat mikä aiheutti sen, että kummatkaan eivät oikein saaneet ruutuaikaa eikä heidän tarinansa käynyt selväksi.

Onhan näitä vastaavantyyppisellä juonella varustettuja elokuvia muitakin, mutta minulle tuli elokuvasta erityisesti mieleen Madonnan Who's That Girl (1987). Siitä on jo jokunen vuosi vierähtänyt kun viimeksi olen tuon nähnyt, mutta vähän vastaava "kunnollinen mies" ja "huithapeli nainen" + muutamat takaa-ajajat tuossakin elokuvassa muistaakseni oli. Toki kyseisen elokuvan tapauksessa nainen oli nuori ja kaunis, joten romanssintynkääkin saatiin elokuvaan mukaan. Tuo saikin minut miettimään, että miten sekaisin maailmankirjojen pitäisi mennä, jotta samanmoinen tapahtuisi jos pääpari vastaisi ulkoseilta olemukseltaan Identity Thiefissä nähtyjä. Vähän tuon asian kanssa tosin tunnuttiin elokuvassa flirttailevan, mikä olikin harvoja hyviä asioita koko elokuvassa.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti