sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

A. A. Milne: Nalle Puh

Englanninkielinen alkuteos: Winnie-the-Pooh
(1926)

Rakastettava satukarhu Nalle Puh, maailman lastenkirjallisuuden klassisia hahmoja, miljoonien lukijoitten unohtumaton ystävä.

A. A. Milnen Nalle Puh kuuluu niihin lapsille suunnattuihin klassikkokirjoihin joita en ole luullakseni koskaan itse lukenut. Se on todennäköisesti luettu minulle joskus kun en vielä siihen itse kyennyt ja lukutaidon saavutettuani ei vain ole koskaan tullut hetkeä jolloin kirja olisi minulle ollut ajankohtainen.

Minulla on ollut positiivinen käsitys tästä Milnen Nalle Puhista eikä se poistunut kirjaa lukiessani. Tarinat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan sympaattisia ja tarjoavat varmasti pienillekin lapsille mahdollisuuden oivaltaa sen mitä hahmot eivät muka tajua. Kertomukset ovat myös harvinaisen ajattomia sijoittuessaan fiktiiviseen Puolen hehtaarin metsään joka on vapaa todellisen maailman asioista.

Myös alkuperäiskirjan kuvitus on viehättävää enkä voi olla olematta hieman pahoillani siitä, että suurelle osalle ihmisistä Nalle Puhin visuaalinen ilme on tutumpi Disneyn versiona.

Muuta en oikein osaa sanoa. En ihan kaikesta kirjassa pitänyt, mutta epäkohdat ovat liian pieniä mainittavaksi ja jos minulla olisi lapsia niin varmasti Nalle Puh olisi yksi niistä kirjoista jota heille mielelläni lukisin.

LinkitEi kommentteja:

Lähetä kommentti