maanantai 8. huhtikuuta 2013

The Place Beyond The Pines

Ohjaus: Derek Cianfrance
Pääosissa: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes
(2012)

Luke (Ryan Gosling) on kiertelevä moottoripyörätaituri joka yrittää isäksi tultuaan löytää keinon elättää perhettään. Lakiuran rivipoliisin työn takia jättänyt Avery Cross (Bradley Cooper) on myös pienen pojan isä. Viisitoista vuotta myöhemmin Luken ja Averyn teini-ikäiset pojat kohtaavat ja on aika tarkastella miten isien tekemät valinnat ovat vaikuttaneet poikien elämään. 


Kun silmäilin ensi-iltaan tulevia elokuvia niin tämä kuulosti niin puisevalta että ajattelin ettei tuota nyt ainakaan tarvitse mennä katsomaan. Mieli muuttui kun törmäsin kerta toisensa jälkeen pelkkiä mainesanoja sisältäviin arvioihin ja monessa arviossa erityisesti kehotettiin menemään katsomaan mitä nyt ei kuitenkaan ihan jokaisen kehutunkaan elokuvan kohdalla tehdä.

Varsin vahva tunnelma elokuvaan oli saatu aikaiseksi. Elokuvan kertomukset itsessään eivät olleet nyt niin ihmeellisiä, mutta kaikki oli todella osattu ottaa irti niistä aineksista mitä oli. Näyttelijät tekivät melkoisen vakuuttavaa työtä, vähäeleistä, mutta silti paljon puhuvaa ja erittäin uskottavaa. Vielä näyttelijätyötä hienompaa oli mielestäni elokuvan kuvaus ja kuvakerronta. Tässä siihen näin maallikkokin oikein kiinnitti huomiota. Lähikameran käyttö toimi henkilökohtauksissa ja laajempi kuvakulma kun oltiin maisemassa tai liikkeessä. Näitä osattiin myös yhdistellä sopivassa suhteessa. Myös elokuvan musiikki oli vaikuttavaa.

Noin ylipäätään tässä elokuvassa oli hyvin vähän sellaista mihin huomio kiinnittyi negatiivisessa mielessä. Ei tämä mihinkään maailmanhistorian parhaimpien elokuvien joukkoon kuulu, mutta harvemmin näkee näin virheetöntä suoritusta, jota oli pelkästään nautinnollista seurata. Jos nyt jotain pitää mainita niin onhan tämä hyvä rikollinen, paha poliisi -asetelma hieman jo kulunut, mutta jos ja kun se oli näin hyvin toteutettu niin ei tuollakaan ollut niin merkitystä. Kuten jo tuli sanottua tässä ei minusta tarina ollut niin merkityksellinen kuin se miten se on kerrottu.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti