sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vuoden se kestää (I Give It a Year)

Ohjaus: Dan Mazer
Pääosissa: Rose Byrne, Rafe Spall, Anna Faris, Simon Baker
(2013)

Josh (Rafe Spall) ja Nat (Rose Byrne) päätyvät naimisiin lyhyen seurustelun jälkeen. Lähipiiri ei kovin pitkää tulevaisuutta erilaista elämää viettävälle parille ennusta ja pian uraa tekevä Nat tapaakin työssään asiakkaan (Simon Baker) johon tuntee vetoa. Toisaalla Josh turvautuu vanhaan tyttöystäväänsä, hyväntekeväisyystyötä tekevään Chloeen (Anna Faris). Haasteista huolimatta pari aikoo koittaa pelastaa liittonsa, mutta onko se tuhoon tuomittu yritys?

En kovin paljon katso komedioita, mutta tämä vaikutti trailerin perusteella sellaiselta, että voisi minulle soveltua.

Elokuva ei ole erikoisen loisteliaita arvioita saanut, mutta itse tykkäsin kovasti ja sain elokuvalta juuri sitä mitä odotinkin, kutkuttavaa huumoria ja paljon naurua. Romcom on lajityyppinä jotenkin niin kaavoihin kangistunut, että minusta oli virkistävää kuinka tässä aloitettiin siitä mihin yleensä tarina päättyy. Pääpari oli sympaattinen eikä heidän liittonsa ongelmia vedetty täysin överiksi vaan selvästi heillä oli myös tunteita joiden takia olisivat halunneet saada liiton toimimaan. Muutenkin tässä oli aika hyvin onnistuttu henkilöhahmoissa, mitä nyt en ehkä Anna Farisin esittämän Chloen hompsuista stailausta oikein ymmärtänyt.

Huumori perustui pitkälti noloihin tilanteisiin joissa ihmiset sanoivat tai tekivät jotain sellaista mikä oli sopimatonta tai aiheutti myötähäpeää. Minä pidin tästä ja Stephen Merchant erityisesti onnistui olemaan maailman kaamein kaveri päästäessään suustaan aivan uskomattoman noloja möläytyksiä. Täytyi oikein ihmetellä miten ihmeessä kohtauksia oli ikinä saatu valmiiksi niin ettei kenelläkään ole pettänyt pokka kesken kaiken.

Olihan elokuva tietenkin vähän kuin erillisten sketsien sarjatulitusta mutta itsestäni se oli parempi näin kuin niin, että juoni olisi ollut jatkuvampi ja henkilöhahmoja rakennettu enemmän mutta huumori olisi ollut vähemmän nauruhermoja hivelevää.

Linkit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti