tiistai 15. elokuuta 2017

Ruth Ware: Synkän metsän siimeksessä

Englanninkielinen alkuteos: In a Dark, Dark Wood (2015)
Suomentanut: Oona Nyström (2017)

Nora ei ole nähnyt lapsuudenystäväänsä vuosiin, kunnes eräänä päivänä hän saa kutsun tämän polttareihin, joita vietetään talossa metsän keskellä kaukana maaseudulla. Mutta jokin menee vikaan, pahasti vikaan. Nora herää sairaalasta loukkaantuneena ja muistinsa menettäneenä. Joku on murhattu. Mitä mökillä oikein tapahtui? Voiko Nora itse olla murhaaja? Synkimmillä salaisuuksilla on tapana paljastua.

Minulla on eräs toinen kirja kesken, mutta koska sen lukeminen käy melkein ennemmin työstä kuin huvista, ajattelin lukea väliin jotain viihdyttävämpää. Toisin kävi.

Alku oli ihan mukiinmenevän vetävä. Muistan aluksi jopa vähän harmitelleeni, että kirja vaikuttaa niin nopealukuiselta leveiden marginaalien ja sivujen verrattain vähäisen tekstimäärän johdosta. Mitä pidemmälle pääsin niin sen selvemmäksi kävi, että tämä kirja ei tule miellyttämään. Ei kirja nyt mikään täysin vastenmielinen ollut (Goodreadsissä ajattelin antaa 2 tähteä), mutta varsinkin keskivaiheilla vauhti tuntui tyssähtävän täysin ja oli todella paljon saman jankkaamista. Loppua kohden kirja vähän petrasi, mutta tarinan suurin ongelma - täydellinen ennalta-arvattavuus - latisti kyllä aika lailla tunnelmaa.

Psykologiselle trillerille on aikamoinen kuolinisku jos lukija keksii homman jujun jo siinä vaiheessa kun kirjailija on vasta vihjailuasteella ja niin kävi tämän kirjan kanssa. Eikä tässä kirjassa ollut edes mitään muuta mikä olisi pitänyt mielenkiintoa yllä, koska henkilöhahmotkin oli aika stereotyyppisiä ja jollain tavalla epäuskottavia. Dialogi oli kirjoitettu puhekieliseen muotoon mikä sai minut miettimään hahmoja ikäänsä nuorempina, mutta toisaalta sitten he taas vaikuttivat muun olemuksensa perusteella olevan lähempänä kirjailijan ikää eli noin nelikymppisiä kuin alle 30-vuotiaita miksi heidät kuvattiin.

Kirjan kansi on kyllä hieno ja antaa odottaa enemmän samoin kuin siihen valitut sitaatit (esim. Independentin "Vuoden kuumin rikosromaani").

1 kommentti:

  1. Hei,
    Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi.
    Korko on 3% vuodessa. Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

    Sähköposti:  simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista